Проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“ на „Зелени балкани“ събра любопитството на над 250 души

В средата на месец юли 2022 г. се проведоха две събития под шапката на проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“, финансиран Лидл България.
Първото се състоя в старозагорското село Лясково.
Над 30 деца, родители и техни роднини с голямо любопитство изслушаха разказа на екипа на Зелени Балкани за дейностите на Спасителния център и за спасяването на дивите животни.
Акцент в презентацията ни беше отпадъкът, който хората генерират и който е причина за страданието на много диви животни.
Второто ни посещение бе на територията на Природен парк „Витоша“. Там бяхме гости на събитие, организирано за служителите на Пощенска банка. Присъстваха над 200 човека, от цялата страна. Отново си говорихме за отпадъците на хората, проблемите, които те създават и как, изхвърляйки боклука си в природата, ние, всъщност, го изхвърляме в собствения си дом.
Птици, преминали процес на рехабилитация в Спасителния център полетяха от ръцете на участниците и на двете събития. А макетът на щъркелово гнездо с отпадъци, изработен в рамките на дейностите по проект „За по-чиста природа“ на Зелени Балкани и малкото щъркелче в него, оплетено в сезал, нагледно демонстрира на присъстващите огромният проблем с човешките отпадъци!
Дейностите се реализират по проект „За по-чиста природа – днес, утре и завинаги“. Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
Част от снимките са предоставени от нашия доброволец Иван Котаров, за което му благодарим!

Източник:Зелени балкани