Безплатен градски тур „Улица във времето“ преоткрива бул. „Митрополит Методий Кусев“ в Стара Загора

„На 9 и 10 юли 2022 г., от 9.30 часа ще се проведат безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора.
Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще ни поведе на вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града –бул. „Митрополит Методий Кусев“. Участниците ще чуят и видят някои от скритите кътчета на булеварда, ще се потопят в необятните истории на нашите прадеди.

Пътешествениците ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето главната  улицата на хилядолетния град, какви хора са живели там и как се е превърнала в свидетел на изминалото  време по правите улици.
Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 10 юни – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.
Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или  на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSex802W31G2XecnXuoLOCXiIx3tYOn06ogr_zHZqTviBGpkDw/formResponse
Инициативата на Община Стара Загора  и Туристически информационен център Стара Загора  под надслов „Стара Загора –  неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей – Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.“

Гергана Цанева