Почетния знак на областния управител на Стара Загора получи актьорът Ивалин Димитров

Проф. Наско Василев връчи на 22 юни 2022 г. Почетния знак на областния управител на актьора от Драматичен театър „Гео Милев“ Ивалин Димитров. Високото отличие той получи за прекрасните си актьорски превъплъщения и умели режисьорски решения, както и във връзка с 50-годишната му творческа кариера и 70-годишния юбилей, който отбелязва през тази година. 

В своето обръщение към любимия старозагорски актьор областният управител на Стара Загора припомни забележителните му роли на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“. Актьорът е част от трупата повече от 42 години.  

Под бурните аплодисменти на всички присъстващи в залата на областна администрация Ивалин Димитров прие отличието и благодари за признанието. С много чувство за хумор големият артист се върна назад към първите си роли, които е реализирал в театър „Сълза и смях“. Той призна, че една от първите актьорски реплики, които е трябвало да произнесе на сцена, била “Какви закони в тая страна?!“. 

Той припомни един от незабравимите си спомени като студент в НАТФИЗ. Една вечер  неговият клас е получил автографи от Радой Ралин. На него известният ни сатирик е написал: „ На добър час и на добър път, ако някой ти даде път !“.   

Живеем в интересно време. Друго наказание не се предвижда. На мен лично не ми остана време да скучая“, каза с усмивка Ивалин Димитров. И добави: „Успехът на един творец и на всеки човек изобщо, се измерва с критериите му. Ако си минималист, никога няма да полетиш. Затова благодаря на всички и пожелавам вяра и високи критерии“.

Д-р Румяна Лечева/БТА