Учителят Гошо Дойчинов от ППМГ „Гео Милев“ заслужи награда „Неофит Рилски“

За дългогодишна, цялостна професионална и творческа дейност в системата на училищното образование с най- престижната награда на Министерство на образованието и науката “ Неофит Рилски“ за 2022 г. беше удостоен старши учителят по български език и литература Гошо Дойчинов!

Педагогическият екип на ППМГ“Гео Милев“ честити високото признание и заслужената награда на г-н Дойчинов! Точно такива безценни преподаватели са нужни днес в училище, на днешното образование и на сегашните ученици! Честита престижна награда, г-н Дойчинов! Респект и уважение към Вас!

Г-н Гошо Кирилов Дойчинов завършва българска филология във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий“. Той е старши учител по български език и литература с четиридесет години педагогически стаж. В ППМГ „Гео Милев“, град Стара Загора работи от 2002 г. Преди това от 1982г. до 1992 година е работил в различни училища като учител по български език и литература. От 1992г. до 1994г. е директор на СОУ „ Отец Паисий“, гр. Враца. От 1994 г. до 1997 г. е преподавател по български език и литература в Република Молдова. През 1992 г. защитава II ПКС.

Г-н Гошо Дойчинов е педагог с безупречна квалификация, с доказани умения и професионализъм. Благодарение на компетентността и всеотдайния му упорит труд през годините, високите постижения на обучаваните от него ученици вече са се превърнали в традиция. Доказани са последователността и целеустремеността на г-н Дойчинов в работата, за което свидетелстват показаните от учениците му резултати в различни състезания, олимпиади и отлично представяне на Държавни зрелостни изпити.

Г-н Дойчинов активно участва в осъществяването на обучение от разстояние в условията на обявената извънредна обстановка в страната, целенасочено работи върху личностното развитие и развитието на компетентностите на всеки ученик за успешната му личностна реализация. Той има високи постижения в професионален план, използвайки интерактивни съвременни методи на преподаване и обучение. Участва активно в обучения и квалификации. Доайен в преподаването на българския език и литература, той участва в организираните ежегодни тържества и събития, свързани с българската литература и култура в ППМГ “Гео Милев“ .

Освен като безрезервно отдаден на учителската професия, г-н Дойчинов доказва себе си и като отзивчив колега, способен винаги да окаже съдействие. Оказва методическа подкрепа на новопостъпили учители за по-бързото им и безпроблемно навлизане в учителската професия. Подготвя и предоставя актуални професионални материали, които подпомагат дейността на колегите.

Присъдената наградата „Неофит Рилски” е признание за всеотдаен труд , отдаденост към мисията учител на един достоен и добър човек!

„За мене е привилегия, че вече 20 години съм част от колектива на Профилирана природоматематическа гимназия “ Гео Милев“, която тези дни отбелязва своята 50-годишнина. Най-важната оценка за работата на един учител са успехите на неговите ученици, но когато получиш и признанието и доверието на колегите си и ръководството на училището, добиваш самочувствието, че си вършил добре работата си. Въпреки че отличието е персонално, смятам, че то е признание за труда и на всички мои колеги, защото един учител не прави училището сам. Благодаря!“- коментира наградата г-н Дойчинов.

Дима Петкова