Третокласници отбелязаха 24 май по нестандартен начин

Освен с масово участие в шествието по повод 24 май- Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книговност, XIII ОУ „Св. Паисий Хилендарски“- Стара Загора отбеляза празника с нестандартна инициатива.

Третокласници поздравиха много хора в парк „Артилерийски“  със специално отпечатани картички. Собственоръчно върху тях учениците бяха написали послания и части от стихотворения, възхваляващи делото на братята Кирил и Методий.

Старозагорци и гости на града останаха приятно изненадани от вълненията на децата и от поздравите, като на свой ред също ги приветстваха, благодариха и пожелаха само отлични оценки в училище. Възрастни хора разказаха, че не са получавали  картичка или писмо от дълги години.

Преди време българите сме имали обичай да си честитим не само лични, но и общи празници, като изпращаме картички на близки и приятели. Сякаш оставяме част от себе си, от енергията и духа си, когато пишем и не трябва да губим тази възможност за наричане и споделяне, допълва класният ръководител на децата г-жа Тончева. На свой ред учениците предложиха да превърнат инициативата в ежегодна, за да живеят добрите традиции, които топлят душите ни.

Надя Тончева