ОТЛИЧАВАТ 39 МЛАДИ МАТЕМАТИЦИ ОТ 12 УЧИЛИЩА

Тази учебна година бе наситена с успешни изяви в областта на математиката за много ученици от община Стара Загора. Това донесе голямо удовлетворение не само за тях, но и за цялата общественост свързана с математиката  в града ни. Бъдещото развитие на нашия град в голяма степен зависи от разширяващата се база на математическата подготовка на подрастващото поколение, а постиженията до този момент в тази посока са познати на старозагорската общественост.

Всичко това даде основание фондация „Математика без граници“ и Десислава Спиридонова-Темпърли със съдействието на  община Стара Загора да организират

в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност награждаване на ученици от община Стара Загора с постижения в областни, национални и международни състезания по математика.

В класирането участваха ученици от 2. до 12. клас, които бяха представени или от училището си, или индивидуално чрез родител, с резултатите си от 9 математически състезания през учебната 2021 – 2022 г.

Бяха получени 66 номинации, от които са отличени 39 ученици от 2 ОУ „П. Р. Славейков“ , 4 ОУ „Кирил Христов“, 5 ОУ „Митьо Станев“, 6 ОУ „Св. Никола“, 13 ОУ „Св. П. Хилендарски“, НУ „Д.Благоев“, СУ „Максим Горки“, ППМГ „Гео Милев“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ПГ „Проф. Минко Балкански“ , ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък и ОУ „Мати Болгария“- Казанлък.

На  5 май 2022 г. от 18:00 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей в гр. Стара Загора, г-жа Десислава Спиридонова ще връчи награди на победителите – ваучери за книги или спортни стоки на обща стойност 9900 лева.

Десислава Спиридонова е възпитаничка на Математическата гимназия в Стара Загора и ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – гр. Стара Загора с престижни класирания като ученик в математически състезания.

Младите старозагорски математици ще имат възможността да видят и получат награди и от други  успели математически шампиони арх. Сиана Янчева,  Велина Колева и Станимир Бойчев. Арх. Сиана Янчева е победителка в национални състезания по математическа лингвистика и медалистка от международен турнир в Полша през 1991 г.; Велина Колева е  възпитаничка на СУ „Васил Левски“  и Националната математическа гимназия – с класирания, с медали от международни турнири в България – 1991 г.и Полша – 1991 г.; Станимир Бойчев е възпитаник на Математическата гимназия в Стара Загора и медалист от международни турнири в България- 1988 г. и Казахстан – 1989 г.

Ето и  списъка с наградените ученици, по азбучен ред:

Александра  Данева

Александър Димов

Александър Проданов

Боян Сливков

Валентин Казаков

Валентина Кънева

Георги Веселинов

Георги Ивелинов

Димана Никова

Добромир Бъчваров

Драгомир Ников

Ели Стоянова

Елизабета Казале

Ивайла Иванова

Ивайло Косев

Иван Канев

Йоан Йорданов

Йоан Михайлов

Кристиян Тошев

Кристиян Гуглев

Любен Карбанов

Максим Танков

Мартина Атанасова

Матеа Косева

Несин Жевжедов

Никола Атанасов

Никола Илев

Ния Казакова

Павел Казаков

Павел Хероут

Петър Попов

Петър Влаев

Радослав Балкански

Рая Руйчева

Симона Стоянова

Станислав Димов

Теодор Николаев

Християна Димитрова

Чавдар Чуков

Любомир Любенов