Япония: 50 000 японци са на възраст над 100 години!

И след 15 години от столетниците в Япония ще има повече от един милион души.

Защо?

Няма други страни в света с такива постижения по отношение на продължителността на живота и качеството на живот.

Някои ще предположат, че тайната на дълголетието им е, че ядат сурова риба и водорасли.

И ще бъде погрешно.

В света има много държави, особено тези, разположени на брега на топлите океани, където местните хора ядат морски дарове, плодове и зеленчуци от сутрин до вечер и живеят наполовина по-малко.

Тайната на дълголетието се крие във факта, че японците са единствените хора на Земята, които, когато общуват, се опитват да не развалят настроението на събеседника си.

Невъзможно е да се намери по-позитивна държава в света.

Затова виждаме истинско икономическо чудо. Те нямат земя, нямат къде да сеят ориз и да градят градове, нямат абсолютно никакви природни ресурси. Но те са и най-богатата нация в света. Средната заплата на японец е три хиляди и половина долара.

Защо Ви разказвам за тези невероятни постижения? Факт е, че тайната на успеха на цяла държава се крие във факта, че японците бяха сред първите, които се научиха да контролират мислите си. Осъзнавайки перфектно, че негативните мисли убиват не само настроението на събеседника, но и неговото здраве и бъдещето му.

Те взеха и изпуснаха думата „не“ от езика си.

Това беше направено по естествен начин, защото всеки от тях в училище, у дома, на работа, контролира мислите си и не позволява негативните мисли да разрушат живота и бъдещето на другите хора.

За съжаление в повечето страни хората не разбират, че мислите са семената, от които ще израства тяхното бъдеще, бъдещето на децата им, бъдещето на тяхната компания, бъдещето на тяхната страна.

Грижете се един за друг, обичайте и бъдете обичани.