Туристи от цялата страна се срещат утре под липите на Стара Загора

Първа туристическа „Среща под липите“ организира в Стара Загора Туристическо дружество „Сърнена гора“. Това съобщи преди време на брифинг Даниел Йорданов, член на Управителния съвет на организацията. Събитието е част от дейностите, посветени на честването на 120 години от създаването на най-голямото туристическо дружество в България.

В срещата са поканени да участват представители на туристическите дружества и приятели  от цялата страна. Те ще бъдат посрещнати официално на 1 май 2022 г., от 10:00 часа на  площада пред община Стара Загора.

Домакините са предвидили посещение на Античния форум „Августа Траяна“ и на Регионалния исторически музей за запознаване с миналото на хилядолетния град. Предстои пешеходен преход през интересните места в  парк „Митрополит Методий“ – Аязмото – Алеков кът, Зоопарк, Обсерватория, чешмата на генерал Делчев, до бензиностанция “Петрол” на изхода за гр. Казанлък и др.

Гостите ще бъдат настанени в хотел “Сити”. В ресторанта му, от 19:00 часа е началото на официален празник с приятелите туристи от цялата страна, придружен с много изненади.

Долап.бг