28 ученици от VІ ОУ „Св. Никола“ ще доказват, че „Българският език е лесен и интересен“

На 04.05.2022 г. от 13.30 ч. в Шесто основно училище „Свети Никола“, гр. Стара Загора, ще се проведе училищният кръг на състезанието „Българският език е лесен и интересен“. То се организира от училището за четвърта поредна година в навечерието 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Едва ли има по-подходящ момент да насърчим децата да покажат своите знания, да развиват умения и дух, да търсят и да откриват красотата и богатството на българския език“, коментира зам.директорът Гергана Камбурова.

Състезанието цели да подпомогне и да повиши езиковите компетентности на учениците, да развие интересите им за усвояване на нови понятия и думи, да изгради умения за представяне пред публика и да мотивира нагласа за самостоятелно учене.

Предназначено е по желание за ученици от III до VII клас. Участниците са разделени в две възрастови групи – III – IV клас – общо 11 и V – VII клас – 17.

Състезателите спелуват думи, които имат особености в правописа и изговора, и учат, докато се забавляват. Печелят тези, които останат последни, т.е. допуснали са най-малко грешки.

Българският език е лесен и интересен“ е запазена марка за VІ ОУ „Св. Никола“.

Росица Ранчева