Столетие празнува Търговската гимназия

100-годишен юбилей чества Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, Стара Загора. Всички организирани и проведени прояви, започнали още в началото на учебната 2021/2022 година, са посветени на забележителното събитие. От 20 април до 11 май 2022 г. са заключителните празнични инициативи.

На 20 април ученици и учители от гимназията засадиха 100 кедрови дръвчета в района на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

На 28 април в южното фоайе на първия етаж се откри изложба на тема „Природните науки във времето“. В същия ден на обед, в актовата зала, се обявиха резултатите от конкурса за писане на есе на немски и английски език на тема „Търговска гимназия – моето училище“.

На 29 април, в актовата зала ще бъде отбелязан Световният ден на танца.

На 3 май ще се проведе викторината на тема „История на Търговската гимназия“.

На 4 май ще бъде представена специалността „Банково дело“.

На 9 май 2022 г. в салона на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се прожектира документалният филм за Търговската гимназия „По следите на времето“. Входът е свободен за граждани, бивши учители и ученици на училището.

Кулминацията на честването е 11 май 2022 г. – Денят на Светите равноапостоли Методий и Кирил. На втори и трети етаж на училището ще се проведе базар на УТФ-МО „Икономика“ и „Счетоводство“; Кръгла маса – „Счетоводство – минало, настояще и бъдеще“; Представяне на специалностите „Електронна търговия“, „Търговия на едро и дребно“, „Бизнес администрация“ и „Икономика и мениджмънт“.

Ще има още състезание „Стани богат“, Ревю на униформите – в училищния двор, Счетоводна викторина, награждаване на отличили се ученици, спортни състезания – тенис на маса, подвижни щафетни игри, срещи по футбол, по волейбол и шах-мат и др.

От 18:00 ч. в Културен център Стара Загора ще се състои заключителният тържествен концерт.

За всички събития входът е свободен.

Росица Ранчева