Вазовци се представят достойно на национални форуми

Ученици от старозагорското СУ „Иван Вазов“ и г-жа Ивелина Желева – учител по Български език и литература и Английски език взеха участие във Втора национална училищна конференция Българската история в творчеството на Вазов (19.04 – 21.04.2022г.), организирана от ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица.

В първия ден на конференцията всички участници от училища с патрон Иван Вазов представиха своите училища с презентации, видеа и поздравиха домакините.

В конференцията се включиха учениците Симона Ангелова, Сиана Хубанова, Александър Кирчев, Александър Димитров, Николай Пъндев от V “г и V “д клас. Възпитаниците на СУ „Иван Вазов“ показаха преписа на романа „Под игото“, в който участваха ученици от 1. до 12. клас. Децата от V клас се представиха с одата „Българският език“ и рецитал на Вазови творби. Ивета Димитрова от XI “a” клас участва с авторска изложба графики по „Епопея на забравените“. Последният ден от конференцията, вдъхновени от творчеството на Вазов, учениците представиха своите издадени авторски творби.

Вазовци се включиха активно и в  Първо национално състезание по английски език „Proud Bulgarian“. Училището беше представено от над 50 участници от 3. до 7. клас, които показаха амбиция, ентусиазъм и знания!

Благодарим на всички наши ученици, техните родители и колегите, които спомогнаха за участието ни в организираните събития!

Динко Цвятков

директор на СУ „Иван Вазов“