26 отбора роменролановци се състезаваха в „Шеметна надпревара“

На 16-ти април 2022 г., след две годишно прекъсване, по инициатива на Ученическия съвет на ГПЧЕ „Ромен Ролан“- Стара Загора се състоя отново „Шеметна надпревара“ – едно от най-интересните състезания.

Записаха се 28 отбора и стартираха 26 от тях. За първа година участва и отбор от учители. Провокирахме участниците, както с логически, така и с физически предизвикателства. Те пробягаха трасето за около три часа по три маршрута. Местата, включени в трасето, са емблематични за града ни.

РЗИ – Стара Загора участва като пункт в училищния кръг на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в състезанието „Шеметна надпревара“. В него беше структуриран Консултативен кабинет за отказ от тютюнопушене и се измерваше нивото на въглероден монооксид на участници и зрители. Подготвени бяха и препятствия за тези, които покажат стойности извън ниския риск, свързани с демонстрация и задачи с алкоочила. Резултатите от изследването показаха на 100 на сто зелена зона на риска, т.е. възможно най-ниска степен на риск за здравето. По този начин още веднъж се доказа, че физическата активност е чудесна алтернатива на тютюнопушенето.

На първо място се класира отборът на Жоро Япаджиев 9. Б, Диан Динев 9. Б и Звездомир Благоев 9. А клас.

На второ място са Преслав Митроев 12. А, Аделина Атанасова 12. Ж и Илиян Копривчин 12. Ж клас .

На трето място – Павел Динев 9. З, Теодор Добрев 9. З и Денис Малчев 9. Д клас. Благодарим на участниците за спортсменската игра и на организаторите за техния труд и хубавите спомени за всички.

Гергана Карабалиева