10 са предложенията за носители на наградата „Стара Загора“ за 2022 година

На сайта на Община Стара Загора е публикуван Списък на постъпилите предложения за присъждане на наградата „Стара Загора“ за 2022 г.

В изпълнение на Наредбата за наградите и отличията на Община Стара Загора , с награда „Стара Загора“ се удостояват граждани с високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в община Стара Загора.

Отличията се присъждат в две направления – „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“- индивидуални и колективни награди. Те се връчват по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност .

Три са номинациите за индивидуална награда в направление „Наука и образование“:

Николинка Генова, старши учител по музика в ДГ № 7 „Светулка“, Марияна Генчева, старши учител по история и цивилизация в ОУ „Кирил Христов“, Теменужка Йонкова, старши учител в начален етап в ОУ „Кирил Христов“ .

За колективна награда предложенията са за Педагогически състав на ДГ №25 „Ален Мак“; Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“; Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“

Три са номинациите за индивидуални награди в направление „Култура и изкуство“:

Йордан Пеев – поет; Мария Донева – поетеса; Ивалин Димитров – актьор от Драматичен театър „Гео Милев“.

За колективна награда предложението е за творческия състав на танцовата мистерия „Сънят на Пилат“ – продукция на Държавна опера – Стара Загора.

Долап.бг