Започват честванията на 100-годишнината на Търговската гимназия

Започва тържественото честване на 100- годишнината на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“- Стара Загора.

Началото е на 20.04.2022 г. от 13: 30 часа. Ученици от осми, девети и десети клас със своите учители – Златка Неделчева, Светла Бакалова, Слави Тотев и Ива Христова ще засадят 100 кедрови дръвчета, осигурени от Областна дирекция на горите, гр. Стара Загора.  Залесяването се осъществява със съдействието на Община Стара Загора.

Ще бъдат залесени площи в районите на кв. “Самара“ – Мемориалният комплекс „Бранителите на Стара Загора“ и парк „Св. Игнатий Старозагорски“ (Баня „Пиперка“)

На 09.05.2022г. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ от

18: 00ч. и от 19:00ч. ще бъде излъчен документален филм, разказващ стогодишната история на Търговска гимназия. Филмът ни връща в далечната 1921г., когато видни индустриалци създават първото професионално училище в региона. Зрителите ще разберат кога Търговска гимназия приема името Симеон Княз Търновски и какви поражения нанася на училището Втората световна война. Какви стъпки извървяват директори, учители и ученици, за  да бъде днес Търговска гимназия, това което е – основоположник, наследник и продължител на вековна традиция в българското образование.

На 11.05.2022г, ще бъде кулминацията на тържествата. През целия ден в сградата на Търговска гимназия ще се провеждат различни мероприятия.

Тържественият концерт е в Културен център Стара Загора от 18:00ч.

При интерес от Ваша страна, моля, чувствайте се поканени за отразяване на събитието.

Златка Тодорова

Председател на Медийната комисия