Ученици от СУ „Христо Смирненски“ ще участват в благотворителен Великденски базар

Красиви ръчно изработени картички, венци и сувенири подготвиха учителите и учениците от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора, за да подкрепят благородната инициатива „Боядисай яйце, спаси детско сърце“. Събитието включва провеждането на цветен великденски празник на открито – творчески работилници, музика, игри и много изненади, а също и благотворителен базар. Всички събрани средства от продадените изделия, както и дарените в специално поставените кутии пари, ще бъдат инвестирани за закупуването на пулсоксиметър и глюкометер за нуждите на Клиниката по неонатология към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора.

Организатори са Ротарианското семейство в Стара Загора и Община Стара Загора. Празникът ще се проведе на 23 април, в парк „5-ти октомври‘‘, от 10 до 14.00 часа.

Учениците от СУ„Христо Смирненски“ се включиха и в пролетната кампания “Капачки за бъдеще”, която подпомага закупуването на детска линейка. Събираните през последните няколко месеца капачки бяха предадени на 16.04.2022 г. на пункта на паркинга на ПАРК МОЛ Стара Загора.

Националната инициатива „Капачки за бъдеще“ става все по-популярна в училището. Учениците бяха въодушевени и категорични, че и занапред ще участват активно в подкрепа на благородната каузата.

Силвия Колева