Празници с благотворителна кауза творят малчуганите от с.Хан Аспарухово

За втора поредна година децата от ДГ№55″Незабравка“ с.Хан Аспарухово заедно със своите учители и помощник- възпитатели цяла седмица обикаляха селото и лазаруваха за здраве и щастие. Целта им бе освен да покажат, какво са научили и колко са талантливи и лъчезарни, и да  съберат средства за лечение на две болни момчета : Андриан на21 години  от Русе е с тумор в мозъка. Преминал е първата си химиотерапия в турска болница, като се предвиждат още няколко. Веселин на 23 години от Несебър е с рак. В момента се провежда четвърти курс химиотерапия. Бащата е парализиран а майката тегли кредит, но парите на стигат.

Цял месец колективът на детската градина и родителите изработваха картички, плетива, кошнички, украсяваха яйца, правиха и други великденски сувенири. По време на лазаруването, освен, че децата пяха и танцуваха и продаваха от изработените изделия – те бяха предложени и на базар в центъра на селото.

Тази седмица с благословията на отец Тодор, ще се продават за благотворителната цел в двора на храм „Въведение Богородично“ в гр.Стара Загора, базар ще има и в храм „Св. вмч.Димитър“ и в други Старозагорски  храмове.

Хубаво е когато децата се възпитават в съпричастност към другите. Нека празника Възкресение Христово влезе във всеки дом с надежда и светлина.

Донка Стоилова
Директор ДГ №55 „Незабравка