Община Стара Загора участва в 17-ото издание на  Международно изложение „Културен туризъм“

Община Стара Загора участва в 17-ото издание на  Международно изложение „Културен туризъм“, което се открива днес във Велико Търново.  На старозагорския щанд гостите имат възможност да се запознаят със забележителностите на града, атракции и услуги, фестивали и събития от културния и спортен календар на общината. Посетителите получават пълна информация, която да им помогне за организиране на пътуване до града на липите.

За представяне на Стара Загора като туристическа дестинация са подготвени атрактивни информационни материали и сувенири. Възхита предизвикват изложените иновативни изделия от липа като сладко, ароматна вода и чай.

Община Стара Загора е сред номинираните участници в Националния конкурс „Чети и пътувай“. Категориите, в които e номинирана са: „Голямата награда на журито – най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2021 г.“ и „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“. Участието в първата категория е за безплатните градски турове „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“, проведени през лятото на миналата година, като част от инициативата „Уикенд празници под липите“. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на официалната церемония за награждаване на участниците в МТИ „Културен туризъм” на 15 април 2022 г.

Изложението се провежда в старата българска столица от 14 до 16 април. Тази година официален партньор на най-авторитетната платформа за културен туризъм у нас  е и Национално сдружение на общините в България. Програмата включва специализирано туристическо изложение с участие на туристически компании, общини, граждански сдружения, културни институти и дипломатически мисии; богата конферентна програма; Национален конкурс „Чети и пътувай“, в рамките на който изявени специалисти от областта на туризма, публичните комуникации, книгоиздаването определят най-професионалните туристически сайтове, най-интересните туристически издания, най-ефективните журналистически публикации и др.