Нидал Алгафари представи последните си романи пред старозагорска публика

Писателят Нидал Алгафари беше специален гост на XVII Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“. Днес той взе участие в литературна беседа в НЧ „Св. Климент Охридски-1858“.

Пред публиката Алгафари представи романите „Боже, защо господ лъже“ – издаден през 2014 година в София, в последствие продължен с още три части: „Аллах, милост нямаш ли“ (2015), Любиш ли, ти, Бог си“ (2017) и „Орисани да избираме“ (началото на 2018 г.) и двутомният му роман „Рано или късно“, издаден през 2019.

Голям интерес предизвика гостуването на твореца в Тракийски университет, както и в читалищата в старозагорските села Яворово, Старозагорски бани и Преславен и Регионален исторически музей. По време на беседите, Алгафари разказа любопитни истории за идеите за написването на книгите си.

Нидал Алгафари разказа, че е роден в София и до 14-годишна възраст е живял в столицата. След това заедно със семейството си се премества в Дамаск, Сирия, където завършва средно образование. На 20 години Алгафари се връща в България и е приет във Висшия машинно-електротехнически институт (или ВМЕИ) „Ленин“ – специалност „Електронна техника и микроелектроника“. Бързо осъзнава, че това не е неговото призвание и постъпва във Висшия институт за театрално изкуство (ВИТИЗ) – сега НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Кинорежисура“. В момента Нидал Алгафари е един от най-популярните и продавани български писатели.