На 11 април 2008 г. във Вашингтон в новострояща се сграда е открит Музей на журналистиката и новините, наречен Нюзиъм

Във Вашингтон отваря врати музей, който е посветен на журналистиката и проследява историята на медиите от изобретяването на печатарската машина до ерата на цифровизацията.

Музеят, кръстен Нюзиъм, се намира близо до Белия дом и е открит на 11 април 2008 г. след 10-годишни строителни работи, погълнали инвестиции на стойност 450 м лн. долара. Музеят обхваща 14 изложбени и 15 амфитеатрални зали, както и 2 е телевизионни студиа.

Експозицията включва хиляди исторически статии, известни фотографии, филми с времетраене стотици часове, интерактивни игри. Основателят на в. „Ю Ес Ей тудей“ Ал Нойхарт и неговата организация с нестопанска цел „Фрийдъм фаундейшън“ стоят зад създаването на музея, като целта е да се защити свободата на словото, заявява директорът на музея Джо Ършъл.

Нюзиъм е музей, който показва значението на информацията и свободния печат в свободното общество, допълва Ършъл . Хеликоптер на телевизионен канал и комуникационен спътник са спуснати от тавана в голяма зала, която приема посетители.

В друга зала са изложени първите страници от над 350 вестника. В. „Балтимор нюз пост“ от 1 септември 1939 г. оповестява началото на Втората световна война под заглавието „Хитлер нападна поляците“, докато в. „Лос Анджелис таймс“ от 15 август 1945 г. използва заглавието „Мир“, за да разгласи, че войната е приключила.

Изложба, посветена на събитията на 11 септември 2001 г., включва част от сателитна антена, която е била инсталирана на върха на Световния търговски център преди срутването му, както и филм, проследяващ тези събития.

Сред експонатите в музея са журналистическата карта на Ърнест Хемингуей като военен кореспондент в Европа и пикап, надупчен от куршуми и използван от сп. „Тайм“ в Сараево.