Глобален ICT доставчик с интерес към Тракийски университет

Ректорът на Тракийския Университет доц. д-р Добри Ярков и Джан Уан Дун, директор на Хуауей Технолоджис за България подписаха меморандум за сътрудничество в областта на инфраструктурата за информационни и комуникационни технологии и интелигентни устройства.
На церемонията присъстваха още Здравко Тодоров, ръководител сектор към Института за устойчив преход и развитие, част от Университета, Гу Чанчин, мениджър решения в сферата на образованието за регион Централна и Източна Европа и Руслан Цанков, мениджър корпоративни продажби за България.
Обсъдени бяха големите възможности за приложение на новите технологии в областта на хибридното обучение, виртуалната реалност и интерактивното преподаване в реално време, създаването на Център за данни, по-известен като „Дейта център“ и използване на супер компютър.
Меморандумът за сътрудничество дава възможност талантливи студенти да се възползват от стажантски програми на технологичния гигант, получавайки практически умения и знания за успешна кариера.
Гу Чанчин демонстрира използването на изкуствения интелект в ежедневния образователен процес, нови технологии, които потапят участниците в сферата на фантастичните филми и представи успешните проекти на компанията в областта на средното и висше образование в страните от Балканския полуостров.
Гостите се запознаха с лабораториите и учебните зали на Университета, както и с най-новата придобивка – Центъра по аквапоника.
Стоянка Пастърмова