Защо да пием вода сутрин на гладно – любопитно

Тялото ни е изградено предимно от вода, 75% от мускулите са вода, поради което е важно да консумираме вода ежедневно за добро здраве. Благодарение на приема на вода предизвикваме по-голяма диуреза, с която благоприятстваме елиминирането на токсините, предотвратявайки някои заболявания. Експертите подчертават важността на пиенето на вода на празен стомах. Но защо?

  1. Адекватната хидратация е важна за правилното функциониране на мозъка. Когато сме правилно хидратирани, мозъчните клетки получават кислородна кръв и мозъкът остава нащрек.
  2. Адекватният прием на вода е от съществено значение за функционирането на бъбреците добре, като им помага да елиминират отпадъците и ненужните хранителни вещества чрез урината. Вредна или полезна е водата по време на хранене – митове и истини Много хора имат навика да сядат на масата с чаша или дори с кана вода, тъй като по-лесно преглъщат храната, отпивайки
  3. Подобрява храносмилателния тракт, тъй като водата е необходима при разтварянето на хранителните вещества, така че те да могат да се абсорбират от кръвта и да се транспортират до клетките.
  4. Водата е чудесен съюзник за кожата, като помага за поддържането на нейната еластичност и тонус.
  5. Водата действа като лубрикант за мускулите и ставите: помага за защита на ставите и помага на мускулите да работят правилно.
  6. Изпиването на две чаши на празен стомах помага за отслабване. Хидратацията е пряко свързана с изгарянето на калории. Намалява чувството на глад, като избягва наддаване на тегло поради преяждане.
  7. Изпиването на чаша вода сутрин на празен стомах премахва чувството на сънливост и умора. Какво ще се случи с тялото ни, ако пием само вода Водата е едно от най-важните вещества в живота. Тя е безвкусна, прозрачна и има безкраен списък от приложения. Всички се нуждаем от нея… Прочети повече
  8. Намалява до минимум вредното въздействие на вещества като алкохол, тютюн, замърсяване и нездравословна храна, и още много други.

Как да пием вода сутрин? Пиенето на вода сутрин е добър навик, който трябва да имате предвид. Ако водата е студена, това ще засили ускоряването на метаболизма, тъй като тялото ни ще бъде принудено да регулира температурата на водата, така че ще изгорим повече калории по време на този процес. Чашата вода на празен стомах не означава, че закуската трябва да се пропусне. Консумацията и трябва да бъде умерена, тъй като ползите няма да са толкова големи, ако пиете много вода наведнъж. За да консумирате вода на празен стомах сутрин, трябва да спазвате следните препоръки: Ако искате да изпиете 1 литър вода, което се равнява на около 4 чаши, препоръчително е да разделите това количество за 4 различни приемания в различно време на деня. Можете да започнете, като изпиете чаша вода на празен стомах сутрин след събуждане. След това още една след като вече сте закусвали. И накрая, двете останали чаши, след всяко хранене /на обяд и вечеря/. Не забравяйте, че нормалният прием на вода за възрастен човек е около 1,5-2 литра дневно!