Комедиен офис-трилър репетират в ДТ „Гео Милев“ Стара Загора

От средата на януари 2022 г. в Драматичен театър „Гео Милев“ Стара Загора,  режисьорът Стефан Спасов актьорите Иван Калошев, Стефан Борисов, Цветомир Черкезов и Миленка Сотирова  репетират усилено пиесата „Методът Грьонхолм“ на Жорди Галсеран Фере. Сценографията е на Кирил Наумов.Очаква се премиерата да бъде през март. Това съобщи за медията ни Сия Петкова, връзка с обществеността на институцията.

„Методът Грьонхолм“ е бляскав комедиен офис-трилър, изобличаващ порочните взаимоотношения между големия бизнес и малкия човек, готов да жертва морала заради кариерата и доброто заплащане. Името на пиесата е заимствано от специална техника за подбор на персонал, разработена от шведски психолог. Четиримата персонажи кандидатстват за високоплатена работа в огромна международна компания. Те обаче няма да минат през стандартно интервю. Затворени в стерилното пространство на офиса, ще бъдат подложени на серия от психологически задачи, всяка следваща от които е по-трудна и предизвикателна. Крайната цел е да бъдат разкрити слабостите на всеки от кандидатите и да се разбере какво е отношението им към компанията.
Действието преминава през много неочаквани обрати и през цялото време държи зрителя в напрежение. Кой от тях ще получи желаната позиция? Отговорът на този въпрос е много по-неочакван, отколкото някой може да предположи…

Зловещият офис-трилър е блестящо написан и безпощадно разголва съвременните отношения между героите, обсебени от страстта към парите и високите постове. Пиесата на испанския драматург Жорди Галсеран е жанрова смесица от интелектуален трилър и психологическо криминале – нещо като риалити шоу, нещо като сложен шахматен ребус, нещо като нищо на света и здраво държи интереса на зрителя, като непрекъснато провокира любопитството му какво ще се случи в следващия миг.

Росица Ранчева