Защо поставям скилидка чесън в саксията със стайни растения?

Цветята ми полудяха! Орхидеите ми не спират да цъфтят!

За да защитите цветето, една скилидка е достатъчна. Нарязваме го на 3-4 части и го закопаваме плитко в субстрата. След известно време изваждаме чесъна, за да не гние и да не причинява мухъл, гъбички и разпространение на неблагоприятна микрофлора.

Както чесънът, така и препаратите, направени от него, имат бактерициден и противогъбичен ефект, предотвратяват появата на много вредители: листни въшки, трипси, белокрили, а също така помагат да се отървете от тях безопасно.

Чесънът укрепва имунитета на растенията. Благодарение на чесъна можете да хигиенизирате почвата. Всички горепосочени свойства на чесъна се проявяват благодарение на серните съединения, присъстващи в сока, пулпата и дори люспите му.

Има и друга опция за добавяне на чесън в почвата: можете да приготвите настройка от чесън.

Смелете 1 скилидка чесън и налейте 1 литър вода. Нека престои за ден /24 часа/ и поливайте растенията с така получената настройка. По същия начин можете да направите и инфузия, с която се напръскват издънките и листата! По този начин с помощта на чесъна, ще предпазим цветята от бича на вредители, разпространението на гъбички и микроби. Той ще стане за тях истински спасител и най-важното- естествен и безобиден.

Какво лично забелязах? Вредителите изчезват! Растенията са станали по-силни: живи, цъфтящи, здрави. Е, това не е случайно, защото почвата им е здрава и „чиста“.