Благотворителна изложба в подкрепа на Диана организира Тракийски университет

Благотворителна изложба в подкрепа на студентката Диана Митева, която пострада тежко при пътен инцидент в Стара Загора, организира Тракийският университет . Във фоайето на Ректората, върху стативи, маси и платна, са подредени няколко десетки картини, цветни фотографии и поздравителни картички. Средствата от продажбата им ще бъде внесена по сметка за закупуване на протеза и възстановяване на госпожицата.

23-годишната старозагорка е най-тежко пострадалото от трите момичета в катастрофата, станала на кръговото кръстовище на улица „Христина Морфова“ преди два месеца от неразумно шофиращ 18-годишен ученик.

С организирането и провеждането на тази благотворителна изложба искаме да подкрепим нашата студентка Диана Митева, която тежко пострада при пътен инцидент, каза при откриване на изложбата базар ректорът доц. д-р Добри Ярков.- Пожелаваме й да се възстанови максимално бързо. Диди трябва да знае, че Тракийски университет стои зад нея. Нашето голямо семейство ще бъде съпричастно на всеки, който има нужда от подкрепа – и в добро, и в лошо.

При наближаващите Рождественски празници нека всички запазим добротата. Нека подадем ръка на всеки, който има нужда от подкрепа“.

Ректорът съобщи още, че благотворителната изложба е само началото. От тук нататък Тракийски университет ще бъде място за благотворителност, за добротворчество и сигурност на всеки член на семейството на стабилния Тракийски университет.

Той благодари на организаторите на събитието – доц. Стойкова, доц. Неделин Марков и на всички, които дариха творбите си в подкрепа на каузата.

„Диана Митева е студентка III курс по специалност „Бизнес икономика“ в Стопански факултет, обясни деканът на факултета доц.д-р Блага Стойкова. – Идеята дойде след телефонен разговор с нейната майка и наш заместник декан по учебната дейност Николай Пенев във връзка с по-нататъшното й обучение. Колегите от Стопански факултет сме съпричастни към нейното състояние и й пожелаваме бързо възстановяване. Вече направихме една кампания и събрахме част от средствата, които заедно със средствата, които ще съберем от тази благотворителна изложба ще влязат в общата кампания „С Диди сме за крачка напред!“

Идеята по-късно е развита от доц. Неделин Марков, който е член на академичния състав на Стопански факултет. Участие в изложбата имат гл. ас. д-р Надежда Ангелова, Неделин Марков, Светлозар Недев, Димитър Узунов, Калина Борисова, Надежда Владимирова, Катя Тинева, студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ , които благотворително предоставят свои творби за участие в изложбата.

Като декан на Стопански факултет благодаря на всички колеги от факултета затова че откликнаха със съпричастност – каза доц. Стойкова.- Смело мога да заявя, че ние се грижим за студентите, си не само в учебната дейност, но и в реалния живот. И занапред ще бъде така. Още веднъж пожелаваме бързо възстановяване на Диана Митева“.

Основните инициатори на идеята за благотворителната изложба са преподавателите на Диди от Стопанския факултет. Те споделят, че по този начин ще изразят своята съпричастност и подкрепа към младата жена като й пожелават бързо възстановяване. Всички събрани средства от изложбата ще бъдат насочени към основната кампания „С Диди съм за крачка напред“. 

Изложбата може да бъде посетена до края на настоящата седмица.

Росица Ранчева