Дигитална изложба откри Недко Боянов , студентът от Тракийския университет

Цветни разкази за преживяна любов и философски търсения са описани в 13 дигитални платна, които разкриват човешката природа и силната емоция, през която преминаваме. Това сподели при представянето на първата си изложба Недко Боянов. Той е студент втори курс в Тракийски университет – Стара Загора, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ в Педагогически факултет. Семеен е от пет години.
„Всички носим белези от любовта, затова озаглавих експозицията „Ерос, Емпатия, Еуфория“, каза още на премиерата на изложбата си Недко Боянов.
23-годишният студент работи от 5 години в областта на дигиталния дизайн, а изображенията на плакатите са събрали заедно снимки и рисунки в жанр „Дигитален колаж“.
Това е дигитално изкуство, което е криптирано с код и се продава в дигитален формат, обясни авторът.
„Плакатите от изложбата са трансформирани в NFTs – единствени по рода си колекционерски артикули – активи, които могат да се търгуват в блокчейн системата, което я прави първата NFT изложба в град Стара Загора, и втора в България“, посочи главен асистент Петър Петров.
„Това е нов начин на мислене, който съответства на новите тенденции в изкуството и графичния дизайн“, изтъкна доц. Ани Златева, художник, преподавател и главен секретар на Тракийския университет.
Това е втората студентска изложба в новото арт пространство на Културния център. След две седмици ще има нова, отново на възпитаник на Тракийския университет, обяви  Милена Желева, зам.-кмет по културата в Община Стара Загора, която беше гост на изложбата.

Д-р Румяна Лечева, БТА