Започва есенната обработка против кърлежи в Община Стара Загора

На 30 август 2021 г. започва  есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Община Стара Загора. Тя ще започне в 21,00 часа с дезакаризация на площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. От 23,00 часа ще бъдат третирани и тревните площи на територията на административно бюро „Лозенец“, а час по-късно ще се обработва района на административно бюро „Изток“ .

На следващия ден, 31 август, от 18,00 часа ще се пръска в Гробищния парк. Според предварително утвърдения график в същия ден в 20,00 ще се извърши пръскане на тревните площи на територията на административно бюро „Зора“.  В 21,00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“,в 22,00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Железник“, а два часа по-късно ще започне обработването на териториите в Административно бюро „Център“.

Обработката ще се извърши с препарат „Бандит 10 ЕВ“.Фирмата изпълнител запазва правото си на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

Павлина Дудева