Вълнуващо приключение с „Властелинът на пръстените“ и музиката му на живо

Оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, Смесен хор „Родина“ при НЧ“Родина“, вокалната студия на Детско юношеска студия за опера и балет при Операта, ученически хор при НУМСИ „Христина Морфова“ с диригент Стефка Минкова, хор на Пловдивските момчета  участваха на 1 и 2 август 2021 г. в Античен театър – Пловдив в  изумителен спектакъл, който съчетава музикално и филмово преживяване с „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ и музиката от филма в живо изпълнение.

Гигантски HD екран и огромен екип от музиканти на сцената пренесоха многолюдната публика в Средната земя през вълшебната атмосфера на Античния театър, за да изживее върховната кулминация на трилогията и безспорно – любим на феновете, епичен край с Битката на Пеленорските поля, най-голямото сражение във Войната за пръстена и най-грандиозния сблъсък за цялата Трета епоха.

Докато на впечатляващия HD екран вървят епичните битки от екранизацията на филма, на сцената  се качиха 250 музиканти, които  изпълниха на живо тричасовата музикална интерпретация  на наградения с Оскар оригинален саундтрак на Хауърд Шор.

Хор и оркестър бяха водени от маестро Людвик Уики – участва също и сопраното Кейтлин Луск.

Веднага след първия спектакъл на 1 август в.“Марица“ написа вдъхновен отзив https://www.marica.bg/galerii/the-lord-of-the-rings-in-concert-magichniqt-spektakal-na-novoto-vreme-snimki