Приключение с кораб зарадва малки и големи зрители

В ранното утро на 30 юли 2021 г. в двора на Дневния център „Св.св. Козма и Дамян“ започна едно невероятно приключение с кораб, наречено „Роден под щастлива звезда“.

Под големите орехови сенки дворното пространство оживя с хубава музика, интересен разказ и фантастична сценография в невероятното изпълнение на една прекрасна актриса.

Но нека Ви запозная с творческия екип на музикалния куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“ : Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф, Милена Великова – музикант, композитор и педагог, Сиана Атанасова – музикант, композитор и Спасияна Сергиева – фотограф, документалист. Те се срещат, за да създадат общо  място – едновременно мобилно и силно споделено с децата. Така стигат до идеята за куклено представление с авторска музика, изпълнена на живо, творчески работилници и изложба фото разказ.
Представлението „Роден под щастлива звезда“ е първото от трилогията „Приключения с кораб” по текстове на финландската писателка Туве Янсон. Това е пътуващо, поп-ъп, куклено представление с авторска музика, изпълнена на живо. Авторската драматургия, ползваща за основа творчеството и героите на Янсон, разказва история за предизвикателствата да преодолееш страховете си, за смелостта да последваш сърцето си и великата сила на приятелството….

Куклено -музикалният спектакъл гостува и на децата от Детска градина „Светлина“ . Малките зрители потънаха в магията на приказката и хубавата музика. Те особено много бяха впечатлени от невероятната сценография. В края на спектакъла всички искаха да се докоснат до куклите на Моминтрол, на Фридриксон и особено да надникнат в гората и в морските вълни. Големите деца направиха изключително успешен уърк шоп и накрая подредиха изложба на своите произведения, които илюстрираха впечатленията от това невероятно “Приключение с кораб“…

Гинка Михайлова