Седмокласникът Калоян Стефанов от ОУ „Кирил Христов“ постигна максималните 100 точки на НВО по математика

Изключителна гордост за ОУ „Кирил Христов“ е единственият в област Стара Загора тази година максимален резултат от пълни 100 точки на Националното външно оценяване (НВО) за седми клас по математика, постигнат от Калоян Петков Стефанов (VII „а“ клас). Само на половин точка след него (с 99,5 т.) от изпита по математика е съученикът му Мартин Петров Петров (VII „а“ клас). Освен те двамата, резултат над 90 т. от НВО след седми клас по български език и литература и по математика имат следните възпитаници на училището: Божидар Генов Генов (VII „б“ клас), Кристияна Емилиянова Христозова (VII „д“ клас), Магдалена Стефанова Илчева (VII „в“ клас), Симеон Спиридон Спиров (VII „в“ клас), Борислава Венелинова Василева (VII „а“ клас), Косара Иванова Каварджиклиева (VII „г“ клас), Мария Добринова Добрева (VII „г“ клас). Високите постижения на учениците са атестация за труда на техните преподаватели Екатерина Йовчева (по математика) и Здравко Мочев (по български език и литература).

Господин Балъкчиев, директор на ОУ „Кирил Христов“, поздрави сърдечно учениците и им пожела успехите, които постигнаха дотук, да умножат в училищата, в които ще продължат образованието си. Той подчерта, че отличните им резултати на националното външно оценяване след седми клас са успех за ОУ „Кирил Христов“, но също така са и личен успех на самите ученици за положения труд. Г-н Балъкчиев специално поздрави за високия професионализъм и техните преподаватели по математика и по български език и литература, съответно Екатерина Йовчева и Здравко Мочев.

Много благодаря на моята любима г-жа по математика – г-жа Йовчева, за усилията и грижите, които полагаше за нашия клас“, сподели Калоян. „Признателни сме на г-жа Йовчева и на г-н Мочев за времето, което отделиха за нашето образование, и за това, че ни накараха да заобичаме математиката и българския език и литература“, допълни Мартин.

В ОУ „Кирил Христов“ вече за втора поредна година при различни преподаватели възпитаници на училището постигат максимален резултат от 100 т. по математика на НВО, затова от екипа си пожелаха това да се превърне в традиция.

Таня Николова