Знаещи и можещи ученици от ОУ „Кирил Христов“ се класираха за национален кръг на олимпиада

Двама ученика на ОУ „Кирил Христов“ – Стара Загора, се класираха за националния кръг на единствената по рода си за четвъртокласници Национална олимпиада „Знам и мога“. Това са Теодор Красимиров Николаев от IV „г“ клас и Дария Христова Хаджиева от IV „б“ клас, информира директорът на училището Господин Балъкчиев. – Това е изключителен успех за учебното ни заведение, постигнат от възпитаниците на учителките Цонка Янкова и Янка Стойчева$. „От общо 79 участници в областния кръг на олимпиадата са отличени за национално ниво трима, двама от които са наши ученици“, подчерта заместник-директорът Катя Георгиева.

Националната олимпиада „Знам и мога“ има интердисциплинарен характер. Обхваща материала от няколко учебни предмета, което означава, че изявените в нея деца се подготвят системно и старателно по различните дисциплини, влагайки много труд и постоянство.

По традиция националният кръг на олимпиадата се провежда в училището, в което учи миналогодишният победител, обясни г-жа Георгиева. За настоящата учебна година трябваше финалът да е в Момчилград, но предвид пандемичната обстановка националният кръг ще се организира по области. В случая възпитаниците на ОУ „Кирил Христов“ ще се явят в Стара Загора. Първоначално обявената дата е 10 април, но е възможно тя да бъде променена с оглед предприетите противоепидемиологични мерки в страната.

Новината за успешното представяне на двамата възпитаници на ОУ „Кирил Христов“ съвпадна с изявите от програмата за честванията на патронния празник на престижното старозагорско учебно заведение, който по традиция се отбелязва на Първа пролет. Ученици и учители потвърдиха с дела мотото на ОУ „Кирил Христов“: „Който успява тук, ще успее навсякъде!“

Таня Николова