Поклон, проф.Танчев!

Днес от 13:00 до 15:00 часа в зала „П.Р.Славейков“ на Община Стара Загора е поклонението пред паметта на проф.Светлин  Танчев – голям учен, два мандата ректор на Тракийски университет, кмет на Община Стара Загора в мандат 2007-2011 г.

Без време си отиде един фин, възпитан и добър човек. Властта не промени тези му качества. Мандатът му като Кмет не беше лек, очакванията на хората – високи, враждебността на медиите – явна, но Човекът и Ръководителят проф.Танчев наложиха своя стил. Уважение и зачитане на можещите и знаещи хора, грижа за възрастните и децата, внимателно отношение към инфраструктурата и подчертана отговорност към бъдещото и развитие в разрастващия се град…Това са само част от отличителните белези на мандата на професора.

В тези четири година започна и работата по първите проекти с  мащабно външно финансиране –  „Реконструкция и рехабилитация на път IV село Калояновец-село Ловец“, ремонт на училища и детски градини „За децата на Стара Загора – с отговорност и любов“., „Подобряване физическата и жизнена среда на кв. „Железник”, „Разработване и внедряване на система за интегрирано административно обслужване и предоставяне на публични услуги“ и др. Открита беше нова Детска ясла №1. /Само как сияеше лицето на проф.Танчев, когато беше сред деца!/ Довършиха се и се откриха емблематични обекти като Историческия музей, Старозагорската опера, Детска градина № 8, изцяло обновената Автогара, покрития Пазар, ремонтираха се и се построиха нови улици…

Проф.Танчев не беше властови играч– нямаше и претенции за това. Той ръководеше своя екип с много такт, зачитане, уважение, диалогичност.

Един учен един мандат във властта?! Какво ли му е било тези четири години, само той си знае.

Поклон пред паметта на един почтен човек, добър ръководител, талантлив учен, нежен баща, съпруг и любящ дядо!

Изказваме дълбоки съболезнования на семейството на проф.Танчев за голямата загуба!

Екипа на Долап.бг