В ПАМЕТ НА ПРОФ. СВЕТЛИН ТАНЧЕВ

С дълбока скръб споделяме тъжната новина, че на 18 март 2021 г. своя път към вечността, след кратко боледуване, пое уважаваният от всички ни преподавател, учен, ректор на Тракийския университет проф. дсн Светлин Генов Танчев.
Близо половин век от живота си той свързва с Тракийския университет. Преминал през всички нива на йерархията в академичното си развитие – асистент, доктор, доцент, доктор на науките, професор, зам.-декан и два мандата декан на Аграрен факултет, два мандата ректор на Тракийски университет, авторитетен учен в България и по света, с голям брой монографии и публикации.
Роден е на 31.05.1953 г. в град Кнежа, област Плевен.
Отдаден на науката и образованието, целият му професионален път преминава в катедрата „Генетика и развъждане на животните“, с любов и всеотдайност към своите студенти и колеги.
Като кмет на община Стара Загора през мандат 2007-2011 г. старозагорската общественост ще го запомни с отдадеността му към града и жителите му.
Отиде си от нас завинаги един достоен човек, учен, общественик, любещ съпруг, баща и дядо! Изказваме своите искрени съболезнования на близките!
Дълбок поклон пред светлата му памет!
Завинаги ще остане в мислите и сърцата ни!
Поклонението ще се състои от 13:00 до 15:00 часа на 19.03.2021 г. в зала „П. Р. Славейков“ в сградата на Община Стара Загора.

Доц. д-р Добри Ярков

ректор на Тракийски университет – Стара Загора