Комедията „Пижама за шестима“ е новата премиера на ДТ „Гео Милев“

На 26, 27 и 31 март 2021 г. Драматичен театър „Гео Милев“ Стара Загора ще представи премиера на комедията „Пижама за шестима“ от Марк Камолети. Превод, сценичен вариант и постановка са дело на проф. Атанас Атанасов. Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов. Действащите лица и изпълнители са Бернар – Иван Калошев; Жаклин – негова съпруга – Светла Тодорова; Робер -негов приятел – Илчо Димитров; Сузана-негова любовница – Илина Илиева, Мария Пенчева; Сюзета – готвачка – Диана Найденова; Жорж -съпруг на Сюзета – Димитър Митев.

Ах, тези парижани! Кой може да се мери с тях по елегантност, стил, висша мода, изискана кухня, галантност и чар?

Те знаят, че любовните триъгълници са за аматьори. Трима мъже и три жени ще ви покажат невероятните възможности на любовната геометрия.

Комедията на Марк Камолети ще ви разсмее до сълзи. Ще се почувствате щастливи, че не вие сте забъркани в тази шеметна история.

Пижама за шестима” – пиесата, в която всички печелят и любовта тържествува!
Режисьорът Атанас Атанасов:

Нищо в „любовните триъгълници” не е такова, каквото изглежда. В реалния живот това не винаги е толкова забавно. В театъра е по-различно, особено ако пиесата е френска и неин автор е Марк Камолети. Всеизвестният и в много случаи банален житейски „триъгълник”, за този драматург е само повод да развихри своето въображение. Хуморът, бликащ във всяка сцена ни въвлича в лабиринт от авантюристични клопки. В началото сме само зрители, но неусетно ставаме и съучастници в интригуващото действие, защото или в своето въображение, или от житейски опит сме се докосвали до острите ръбове на някакъв триъгълник. На финала героите обличат своите пижами и уморени заспиват в „кочината” и „обора”…

Искрено вярвам, че с пижами или без, след спектакъла зрителите ще спят усмихнати дни наред!

С благодарност към екипа за слънчевата ни среща!”

Марк Камолети (1923-2003) е автор на повече от 40 пиеси и е награден с едно от най-високите отличия във Франция, „Кавалер на легиона на честта“. „Боинг Боинг“ е първият му голям международен успех, като дебютната постановка в Лондон се играе 7 години и има зашеметяващите 2000 представления. Този феноменален факт включва „Боинг Боинг“ в книгата на рекордите на Гинес, като най-играната френска пиеса. Работата на Марк Камолети като драматург продължава да вълнува почитатели на театъра. Текстовете му са преведени в 55 страни.

Росица Ранчева