Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс – изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала”. Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост и празнувал като носител на вековна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата, казват организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, подготвителни групи и ученици от първи до седми клас на училищата и социални заведения в общината.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи :

І група – детски градини и подготвителни групи

ІІ група – първи – четвърти клас

ІІІ група – пети – седми клас

Мартениците от детски градини, подготвителни групи, както и колективни участия, задължително трябва да са аранжирани на картонени табла.

Произведения участващи в конкурса не се връщат.

Срокът за предаване на мартениците е 22.02.2021 година /понеделник/ в сградата на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3

На 01.03. 2021 г отличените от компетентно жури творби и табла ще бъдат изложени в централна градска част. Поради епидемичната обстановка, не се предвижда публично откриване на изложбата.

От 01.03. до 15.03. – наградените деца и институции, могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора, ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3

Телефон за допълнителна информация: 042638698 / 042629062.