Милена Желязкова е „Директор на 2020 г.“ на Синдиката на българските учители

Приз на Синдиката на българските учители „Директор на 2020 година” получи днес Милена Желязкова, директор на Второ основно училище „П.Р.Славейков” – Стара Загора.

Отличието и бе връчено от Иван Поров, областен координатор на СБУ в работна обстановка в кабинета на г-жа Желязкова, специално „съживен” от колеги и приятели, дошли за събитието във ваканционното за всички училища време. Хубавата новина пристигна в последните дни на 2020 г., за да даде стимул, оптимизъм и вяра в постигнатото в едно от водещите училища в страната.

„Второ основно училище е една от най-предпочитаните образователни институции в община Стара Загора. Милена Желязкова е член на Синдиката на българските учители /СБУ/ и ние забелязваме всичко, което тя прави. Г-жа Желязкова участва със своя разработка преди години в Конкурса „Учител на годината”, който също организира СБУ и спечели призово място. Ние оценяме директорите, които правят така, че бюджетът на тяхното учебно заведение да бъде видим и ясен за обществеността. Второ основно училище е училището, което до момента е излъчило най-много кандидатури за последния конкурс на СБУ „Учител на годината”, г-жа Милена Желязкова също участва в този конкурс. Училището уважава политиката на СБУ и за сметка на договорените със синдиката условия,  много негови преподаватели посещават нашата постоянна Академия за наука и иновации в образованието в Хисаря. В община Стара Загора благодарение добрата работа на синдиката с кмета Живко Тодоров имаме най-високите показатели за професионално-квалификационни степени на учителите. Никой друг в България няма такива показатели. Наградата, която връчваме днес, е заслужена с много постижения” – каза Иван Поров, областен координатор на СБУ.

Пред колеги от своето училище, представители на ръководството и на СБУ тук, който наброява 82-ма преподаватели, Милена Желязкова, развълнувана, каза:

„Вече над 11 години съм директор на Второ основно училище. Точно в тази трудна година за всички хора, това е едно щастливо събитие и то заслужено. С председателите на синдикалните организации в училище винаги сме били в топли отношения и винаги сме работили в името на добрия климат в училище – за развитие на по-добри условия за колегите, за да има хармония, баланс и най-вече да върви работата, да вървим в обща посока и постигаме целите си. Към всички успехи се преминава и през трудности, но добрият диалог и доброто сътрудничество постигат добри резултати. Показателно е това, че нашите председатели на синдикати се избират като хора балансирани и милеещи за училището и са в добри взаимоотношения с колегите. Благодарна съм на Синдиката на българските учители за този приз и на колегите от нашата синдикална организация за подкрепата ! Нека посрещнем с надежда, с добри помисли, със смирение Новата 2021 година и нека тя да бъде по-здрава, по-добра, да посрещаме дните с усмивка, щастие, радост и любов!

Към хубавото събитие можем само да добавим един подходящ цитат на световния писател Антоан дьо Сент Екзюпери:

„Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море.”

Милена Желязкова, директор на Второ основно училище с поредната си награда доказа, че е силна и в това – учители и ученици да копнеят за огромного и безкрайно море на Знанието.

Честита награда!

Долап.бг