IT бизнесът влезе в новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализ в Стара Загора

На 13.11.2020година, със съдействието на народния представител от ГЕРБ Радостин Тенев, между учениците на Професионална гимназията по компютърни науки и математически анализи (ПГКНМА) и водещи специалисти от IT сектора, се проведе онлайн среща.
Разговорът – житейски и професионален урок с младежите, направиха Велизар Димитров – Фирма „Единамикс“ и Васил Съртонев – Фирма „Девалекс“ООД. Специалистите не само запознаха бъдещите млади колеги с проблемите и предизвикателствата в този бизнес на бъдещето, но и отговаряха на въпросите им, показаха им различна гледна точка, мотивираха ги да работят сериозно, да се развиват, да създават себе си и като личности, и като професионалисти.
Фирма „Единамикс“ е част от eDynamix Global Ltd. Компанията работи в тясно сътрудничество с редица производители и оторизирани сервизи на автомобили на няколко континента, фокусирайки се в разработването, поддръжката и разрастването на собственото си портфолио от софтуерни решения в сферата на автомобилната индустрия.
Фирмата предлага изцяло интегрирани, уеб-базирани и мобилни приложения, специално създадени, за да осигурят една лесна за употреба, но същевременно ефективна платформа, с която търговците да могат да управляват процеса на обслужване на клиентите си.
Фирма „Девалекс“ООД е компания за разработка на софтуер с богат опит в IT сферата и значително портфолио от успешно завършени международни проекти. Техните проекти варират от едноцелеви задачи за малкия бизнес до изключително сложни, многоплатформени системи за големи корпоративни клиенти.
Новата старозагорска гимназия  откри още приятели, контактите с които ще обогатяват обучението на учениците и ще създават възможности за бъдещето им.

Майя Найденова

директор на ПГКНМА