Национална изложба „Графичен форум“ ще бъде открита в Стара Загора

На 31 октомври 2020 г. от 18:00 ч. в изложбата зала „Лубор Байер“ Стара Загора ще бъде открито четвъртото издание на Национална изложба „Графичен форум“. Събитието е посветено на 1- ви ноември Деня на народните будители. Това съобщи за Dolap.bg Чилен Алагенски, председател на Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора.

Целите на изложбата са да популяризира графичното изкуство и да подпомогне българското съвременно изкуство. В изложбата могат да участват всички автори от България и чужбина, които работят в областта на графиката.Участниците представят до 3 графични творби във всички графични техники, без ограничение в размера на творбите. Рамкирането на творбите не е задължително и е по усмотрение на автора.

Организатори на изложбата и изпълнители на техническата част са Представителството на Съюза на българските художници- Стара Загора и Община Стара Загора.

Журирането на творбите ще се извърши на 28.10.2020 г. от 5-членно жури, съставено от представители на община Стара Загора и Съюза на българските художници.

Наградният фонд, осигурен от Община Стара Загора е три равностойни награди по 500 лв. Наградените автори се ангажират да дарят по една графична творба на стойността на наградата, която остава в Градската художествена галерия Стара Загора

Росица Ранчева