„Светлина“ и Операта подпомагат лечението на малката Сияна

В банковата сметка за лечението на малката Сияна ще бъдат приведени 2500 лв., събрани от благотворителното представление на „Макс и Мориц“ на Държавна опера-Стара Загора и Детска градина „Светлина“.

В понеделник вечер представлението бе истински празник за малчуганите и родителите от „Светлина“, които изпълниха двора на градината. Отдавна децата са посетители на Държавна опера-Стара Загора и са сред най-вярната публика на спектаклите и за най-малките. Освен това на сцената на Операта бяха реализирани забележителни продукции на  „Светлина“ в последните няколко години.

Така в понеделник публиката от „Светлина“ бе отново изрядна, а артистите бяха вдъхновени от интереса и аплаузите.

През 2017 г. 2005 лв.бяха преведени в банковата сметка за лечение на малкия Гого за трансплантация на стволови клетки. Дарители бяха родителите и приятелите на талантливите деца от Детска градина „Светлина“, които през миналата седмица организираха тридневен благотворителен базар със свои произведения. От детската градина вече за трети път помагаме за лечението на Гого.

Преди Коледата на 2019 г. децата от „Светлина“ изпратиха 160 подаръка за децата от Кризисен център „Самарянска къща“, болничните отделения, децата с физически и ментални увреждани и други. От 2019 г. „Светлина“ е официален партньор на Сдружение „Самаряни“. Детска градина „Светлина“ с готовност се включи и в благотворителния базар „Нарисувай мечта“, организиран от Асоциация „Муковисцидоза“ и с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“.

През 2014 г. Ансамбъл „Загорче“ и Детска градина „Светлина“ – Стара Загора бяха номинирани за наградите „Добрий Самарянин“  заради зашеметяващото им участие в благотворителния концерт „Да дадем светлина на Веси“, в който бяха събрани 13 500 лв. за приближаването на едно българско дете до мечтата му за повече светлина.

Долап.бг