Соня Йончева изпя „Заблеяло ми е агънце“ в Залцбург

Българката с рецитал в зала „Моцартеум“

Българска народна песен прозвуча на един от най-елитните фестивали за класическа музика в Европа – в Залцбург, Австрия. Оперната певица Соня Йончева включи „Заблеяло ми е агънце“ в рецитала си в петък, 14 август. Концертът на българката бе в юбилейното 100-тно издание на форума, част от поредицата „Canto lirico“, с „най-великите певци на нашето време“.

На Залцбургския фестивал Йончева представи премиерно новия си проект „Ренесанс“, който по думите ѝ представлява музикално „пътуване между Испания, Италия, Англия и моята България“. Включени са произведения на Страдела, Монтеверди, Кавали, Калдара, Гибънс, Руиз де Рибаяз, Марин, Пърсел, Дауленд и Диаз.

Рециталът на българката бе в зала „Моцартеум“ с участието на оркестър „Капела Медитеранеа“ под диригентството на Леонардо Гарсия Аларкон.

След броени дни Соня Йончева пристига в България. На 25 август 2020 г. световната оперна прима ще изнесе концерта „Завръщане“ в Античния театър, част от летния фестивал „Опера Оупън“. Певицата ще изпълни арии от прочути опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров.

Източник „Площад Славейков“