Служителка от Община Стара Загора е с положителна проба за COVID-19

Служителка от отдел „Строителство“ на Община Стара Загора е дала положителна проба за СОVID-19 . Това е станало ясно, след получаване на PСR– тестовете на 14 юли 2020 г. към 18:00 ч. от лабораторията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“-Стара Загора. Това съобщи днес на брифинг д-р Станимир Станков, директор на РЗИ Стара Загора. Предепидемичното проучване е констатирало, че 60-годишният й съпруг е имал неразположение и повишена температура – 37.5 градуса. Решили са да си направят PСR тест. Предвижили са се със собствен транспорт до лабораторията. Оказва се, че и двамата са с положителна проба. Тя е без симтомна и в много добро здраве, докато той има леки смущения. И двамата са оставени под карантира за домашно лечение.

Служителката е била сама в работния си кабинет, тъй като колежката й е в отпуск. Не е обслужвала граждани.

Още вчера е уведомен секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов и незабавно е започнало изпълнение на направените необходими предписания от РЗИ.

Делян Иванов увери на пресконференцията, че се засилват превантивните мерки и дезинфекцията на всички 360 служители, които работят в сградата на общината, както и на самата сграда.

На всички служители ще се провежда сутришен филтър с измерване на температурата, а на служителите в отдела, в който работи жената – и следобед. Предупредени са всички служители, че при почувстван дискомфорт е необходимо да си останат вкъщи и да потърсят помощ от личните си лекари.

На всеки два часа ще се дезинфекцират дръжките на входните врати на сградата, в информационния център в сградата, а през обедната почивка – и общите площи, стълбища, асансьори, тоалетни и пр.

Още тази вечер професионална фирма ще дезинфекцира цялата сграда на общинска администрация.

Тази процедура ще се извършва в продължение на 14 дни, съобщи г-н Иванов.

Росица Ранчева