Седмица на първите ученици, приети в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи обяви ръководството й

От 20-ти до 27-ми юли 2020 г. ръководството на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора обяви седмица на първите си ученици. Това съобщи за Dolap.bg директорът Майя Найденова. През тези дни осмокласниците ще се срещнат с изтъкнати учени от различни области на знанието, спортисти, музиканти и др. Датите ще бъдат уточнени допълнително:

Един ден с Тео. Златният физик Теодоси Теодосиев ще се срещне с новозаписаните ученици от Професионалната гимназия във Фондация „Миню Балкански“ в село Оряховица, където се провежда Лятна школа по експериментална физика.

Тенис урок с Дария Радулова – републиканската шампионка за жени и бронзова медалистка от световното първенство по тенис за девойки „Ориндж боул“ ще изнесе урок по тенис и ще разкаже за трудният път към големите успехи.

Бандата на гимназията GlenMcCallum– китарист от Лондонска банда ще помогне за създаването на училищна банда

Към олимпийските върхове по математика няколко математически шедьовъра, ще бъдат представени от Любомир Любенов .

Обеден плувен коридор- плуване с Виктория Колева или как да станем бързи във водата като Майкъл Фелпс .

Комбинаторна математика. Среща с медалисти от световни олимпиади по математика, лауреати на конкурса „Минко Балкански“. Съвместна инициатива с Фондация „Миню Балкански“ с. Оряховица – Школа по комбинаторна математика. Учебна база – Фондация „Миню Балкански“ с. Оряховица .

Магията на музикалното и танцово изкуство и тяхното емоционално въздействие представена от Йоана Герлимова.

Информатика и облачни технологии. Онлайн среща с група млади програмисти ентусиасти, преподаватели в школата – Информатика и облачни технологии, организирана от Фондация „Миню Балкански“ с. Оряховица и любезното съдействие и подкрепа на VMware България. Тези млади технологични ентусиасти са готови да представят професията програмист на новоприетите си бъдещи колеги.

Майя Найденова