Ползотворната учебна година за славейковци завърши с нови успехи

Завърши още една добра, макар и много особена учебна година за славейковци. Освен многобройните награди за учебни и извънкласни постижения, те  изключително успешно се справиха с въвеждането на онлайн обучението и бяха пример за бързина и единност в областта. И още радващи новини от последните дни:

Ученици от VII „д“ клас на Второ основно училище „Петко Р.Славейков“ получиха „Грамота за отлично представяне“ на Националния ученически конкурс на тема „150 години българска национална революция“.  Те, под наставничеството на Неда Русева, представиха драматизация на Вазовия разказ „Апостолът в премеждие“. Част от изпълнението им бе включено и в предаването „Не се страхувай“ по БСТВ на 1 юни 2020 г. Конкурсът по родолюбие е организиран от Общобългарски комитет „Васил Левски“.

По случай приключването на учебната година, директорът  Второ основно училище „Петко Р.Славейков“ Милена Желязкова връчи грамоти на най-успешните ученици в национални изяви, чиито успехи издигат престижа на школото. Това са учениците с ръководител Владимир Илиев – ръководител на направление „Информационни и компютърни технологии“: Анжелика Калип – 7 „в“ клас, Габриела Минчева – 7 „в“ клас, Гергана Тонева – 7 „а“ клас, Карина Григорова – 7 „б“ клас, Жани Янев – 7 „в“ клас, Вивиан Арбалова  – 7 „б“ клас, Радомира Младенова – 7 „г“ клас.

Призово е класирането на седмокласниците на Второ основно училище „Петко Р.Славейков“ по резултати от Националното външно оценяване. Славейковци са след двете математически гимназии на Стара Загора и Казанлък. Този успех означава първо място сред общообразователните училища в областта, сред всички тези училища, които не са със специален прием. Седмокласникът ни Станислав Стойчев от 7 „в“ клас  е с пълни 100 точки от изпита по математика. На трето място са с 55.15 точки от 100 възможни по математика и 71.69 по български език и литература.

Ръководство и учители изпратиха 137 седмокласници, сред които 63-ма пълни отличници.

А на 15 септември ще посрещнат 118 първокласници – пълни 5 паралелки с нови умни и талантливи малки славейковци.

През лятото със собствени средства на школото ще бъдат обновени стълбищната клетка и фасадата на училището около входната врата.

Защото и отвън и отвътре трябва да се познава,че „Като Второ няма второ“!

 

Уляна Кьосева