Най-мащабният онлайн предварителен кандидатстудентски изпит в България се проведе днес в Тракийски университет – Стара Загора 

На 25 април 2020 г. успешно се проведе най-мащабният онлайн предварителен кандидатстудентски изпит в България в Тракийски университет – Стара Загора.

431 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на изпита по химия.

216 от тях започнаха да работят върху изпитните си въпроси в 08:00 часа, като им беше предоставена възможността един от тях да изтегли вариантите от приготвените от комисията затворени пликове.

Кандидат-студент от Велико Търново изтегли вариант 3 за неорганична химия и вариант 1 за органична химия.

Останалите 215 участници започнаха в 12 часа, след като кандидат-студент от Асеновград изтегли вариант 1 за неорганична химия и вариант 2 за органична химия.

В Тракийски университет днес се проведе и тест по общотехническа подготовка, който започна в 9 часа. За него беше изтеглен вариант 1 от кандидат-студент от село Кабиле.

Непосредствено преди старта на онлайн изпитите ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Добри Ярков отправи поздрав към бъдещите студенти: „Здравейте, уважаеми кандидат-студенти. За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя, че днес участвате в предварителния изпит. Желая Ви от сърце успех и наесен да бъдете наши студенти. Уверявам ви, че ще бъдете удовлетворени и ще се гордеете, че сте студенти в Тракийския университет. Тук ще бъдете добре подготвени, а ние ще работим активно за Вашето кариерно развитие. Очакваме Ви наесен!“

До този момент близо 1000 кандидати са се явили на предварителните онлайн кандидатстудентски изпити в Тракийски университет.

На 26-ти април ще бъдат проведени изпити/тестове по обща езикова култура, общотехническа подготовка, биология, география и математика, а общият брой на заявилите участие в неделния изпитен ден е 166.

Надя Лилова