Областният управител на Стара Загора почете 3 март на връх Шипка

На националния празник 3 март областният управител Гергана Микова отдаде почит на загиналите за свободата на България пред Паметника на свободата на връх Шипка. Да почетат паметта на героите, пролели кръвта си за освобождението ни от турско робство, на заветния връх дойдоха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, кметовете на Казанлък и Габрово Галина Стоянова и Таня Христова, областният управител на Габрово Невена Петкова, хиляди граждани.

Г-жа Караянчева, г-жа Стоянова, г-жа Микова и г-жа Петкова положиха цветя в криптата на Паметника на свободата и сведоха глави в знак на признателност към падналите за свободата на Родината.

Преди да се качи на вр. Шипка, областният управител присъства на тържествената заупокойна литургия в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Тя бе отслужена от старозагорският митрополит Киприан в съслужение със свещеници от Старозагорската епархия. Президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание също дойдоха в храма. По-късно Дядо Киприан и владиката на Велико Търново митрополит Григорий отслужиха заупокойна молитва за загиналите герои и на самия връх.

Мадлен Пеева