Празнични песни звучат в обществения транспорт в Стара Загора

Коледни и новогодишни песни радват старозагорци, които ползват обществения транспорт в областния град. Инициативата на Община Стара Загора има за цел да създаде допълнителни емоции на всички в навечерието на най-светлите дни до Рождество Христово и Новата 2020 г. В предпразничните дни красивите мелодии допринасят за хубавото настроението на пътуващите по всички линии на градския транспорт.

През 2015 година, пак по повод Коледно-новогодишните празници, истински фурор предизвикаха артисти от Държавна опера Стара Загора, които поздравиха пътниците в старозагорски автобус с известни любовни арии от оперите „Кармен“, „Турандот“, оперетата „Веселата вдовица“ и емблематичната Наздравица от „Травиата“.

Широко одобрение получи и родолюбивата идея за звучене на възрожденските песни навръх Националния празник на Република България – 3-ти март в обществения транспорт в Стара Загора.

Общинските тролеи и автобуси станаха удобно място за четене на стихотворения от поетите на Стара Загора по време на провежданите Дни на поезията и отчитане на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев“.

Тази година, послучай 1-ви юни – Деня на детето, Детска градина No10 „Светлина“ украси два тролея с поуки и герои от приказки,

Още една прекрасна инициатива на Община Стара Загора създава предпразнично настроение в центъра на града. През целия ден и до късно през вечерите по монтираните високоговорители по бул. „Митрополит Методий“ и „Цар Симеон Велики“ много елегантно звучат коледно-новогодишни песни и наздравици.

Всичко това е много хубаво, нали?

Dolap.bg