Общински съветници и заместник-кмет гостуваха на митрополит Киприан

Председателят на Общинския съвет на Стара Загора Мария Динева, заедно с част от председателския съвет и зам.-кметът Иванка Сотирова гостуваха в Старозагорската света митрополия. Поканата за предпразничната среща бе на Митрополит Киприан. „Надявам се да работим и занапред в благословение за доброто на старозагорци“, обърна се той към общинските съветници и зам.-кметa. Владиката пожела на представителите на местната власт да изпитват удовлетворение от всички свършени дела, да бъдат смирени и благодарни, както и да търсят диалог и компромис. Той подчерта, че вратите на Митрополията са винаги отворени за миряните.

Благодарности за поканата изрази председателят на старейшините Мария Динева. „Срещата, точно в тези предпразнични и светли дни, е много важна за нас и стопля сърцата ни, защото всеки от нас има отношение към църквата и вярата. Убедена съм, че както аз, така и колегите ми, ще работим в синхрон с клетвата, която сме дали пред себе си и гражданите на Стара Загора – да работим за по-добро бъдеще, с разум и сърце“, каза тя.

Благодарение на Вашето присъствие и участие в живота на старозагорските миряни, се случват добри неща“, подчерта и зам.-кметът Иванка Сотирова. „Продължавайте така всеотдайно да ни дарявате със смирение и вяра“ , обърна се към Митрополита тя.

В срещата участваха Диян Димитров, Димитър Чорбаджев, Искра Михайлова, Методи Пенчев, Стефан Димитров, Мирослав Найденов, Тунджай Йозтюрк и Янко Янков. Обсъдени бяха съвместни инициативи, предстоящи годишнини и други теми от местно значение.

Красимира Кънева-Пенкова