Над 160 подаръка тръгнаха от ДГ „Светлина“ към болнички деца

Да помогнем на Дядо Коледа!Писмо с това послание получи получи старозагорската детска градина „Светлина“ от своите приятели от Сдружение „Самаряни“.

Веднага всички деца, родители и учители решиха:“Ставаме джуджета!“

Имаше дори и списък от добрия старец с възрастта и пола на детенцето, което искаше да зарадва. И започнаха да се случват чудеса:

На сцената на Държавна опера Стара Загора, във Вечерта на добротворството, водени от локомотивния машинист – директорката Йоанна Димитрова, всички заедно се качиха във Влака на доброто с над 160 подаръка. С тях Дядо Коледа лично ще зарадва децата от Кризисен център „Самарянска къща“, болничните отделения, децата с физически и ментални увреждани и други. За тях един подарък означава усмивка, радост, топлина, ласка, сбъднато желание, щастливо детство.

От тази година „Светлина“ е официален партньор на Сдружение „Самаряни“.

Детска градина „Светлина“ с готовност се включи и в благотворителния базар „Нарисувай мечта“, организиран от Асоциация „Муковисцидоза“ и с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“. Рисунките на децата, както и картините на художничката на Детската градина Рая Енчева може да разгледате и закупите във фоайето на Община Стара Загора. Набраните средства ще подпомогнат болни деца и пациенти с муковисцидоза.

Днес в приказния дом Светлина ще пристигнат снежинки, зайчета, джуджета. На снежната поляна всички заедно ще танцуват и пеят коледни песни.

В следващите дни ще оживеят куклите от „Лешникотрошачката“. Едно писмо ще търси своя получател. Ще стане ясно кой е най-ценният подарък. В градинката ще се правят коледни добрини и ще си говорят с „Малката кибритопродавачка“…

Ако ви звучи интересно мястото е известно – всяка вечер до Коледа, 17:30 часа, Детска градина Светлина”, Стара Загора.

Dolap.bg