Дъжд от награди за Балетна школа „Феерия“ в „България танцува“2019

Малките артисти от Балетна школа “ Феерия“ се завърнаха с купата на Министерството на образованието и науката от 14- тия Национален конкурс за театрално- сценични танци „България танцува“- Димитровград, който се проведе от 15 до 17 ноември. В конкурса взеха участие рекорден брой  – над 2000 деца от 49 школи от България и национални училища.

БШ“Феерия“ се представи с 23 танца в стиловете класически балет, характерни танци, съвременни танци –  в четири възрастови групи.

Наградата на МОН бе връчена на БШ“Феерия“ единодушно от елитното жури на конкурса: доц. д-р Диляна Никифорова, доц. д-р Анна Пампулова, Сара Нора Кръстева, Дарина Бедева, Небойша Славкович

„Чест и отговорност за мен и възпитаниците на школата е това признание за представянето ни! Щастието ни е огромно!“ – написа във ФБ Цветелина Желязкова, ръководител на БШ“Феерия“. В Димитровград школата се нареди на 3-то място по рейтинг и точки от 49 школи от цялата страна.  Сред наградите е и квота за участие в Serbian international dance Jagodina, Сърбия 2020, а „Феерия“ е избрана за участие с още 3 школи от България.

Ето пълният списък награди от „България танцува“ 2019 за възпитаниците на Цветелина Желязкова:

– Купа  на МОН е за двата танца “ Нестинарки“ и “ Лале ли си“ в стил съвременни танци

– Награда на Фирма „Гришко“ е  за най- малък участник – на Ема Маркова

Първи места за танците

-“ Руски“ – характерни танци

-„Полет“ – класически балет

-“ Арабска Приказка“ – класически балет

– “ Горски Нимфи“ – класически балет

-“ Десперадо “ – характерни танци

– „Зайчета“ Класически балет

Втори места

– “ Amore mio“ – съвременни танци

– “ Арабски принцеси“ – класически балет

Трети места

-“ Лале ли си зюмбюл ли си“ – съвременни танци

– “ Кукли“ – класически балет

-“ Тарантела“ – характерни танци

Сега малките балерини и балетисти от „Феерия“ се готвят за участие в конкурса “ Децата ни танцуват“ в Пловдив на 8- ми Декември! На 14 Декември в залата на Синдикалния дом е Благотворителният  концерт “ Балетна Феерия „.

Браво, „Феерия“ и на добър час!

Долап.бг