Старозагорски деца рисуваха любимото училище

Изложба с рисунки ,,Моето училище, моят патрон, моят град“ на ученици от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ бе открита във фоайето на Община Стара Загора. Проявата е част от Славейковите дни, които се провеждат всяка година в учебното заведение.

Мия, едно от „славейчетата“ на училището, поздрави присъстващите с любима детска песен. После учениците от V д клас рецитираха стихове на Петко Славейков.

По време на откриването бе припомнено делото на Славейков и приносът му за развитие на българското просвещение. Акцентът беше и фактът, че той е първият граждански управник на Стара Загора.

От рисунките Ви разбирам, колко обичате Вашето училище. Нарисували сте го в различни цветове, красиво, колкото искате да бъде. Поздравявам Ви за вашите умения и талант! Бъдете удовлетворени, че учите в едно от най- хубавите училища, бъдете горди с името на Вашия патрон Петко Рачов Славейков!“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя благодари на родителите и училищното настоятелство, че подкрепят децата. Подчерта и инициативността на директора Милена Желязкова за различните прояви, особено за създаването на Националния конкурс ,,Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

Благодаря на Община Стара Загора за възможността оттук да стартират Славейковите дни. Благодаря за подкрепата , която ни давате“, сподели Милена Желязкова. Тя обясни, че децата научават повече за своя патрон по време на дните посветени на Славейков.

В програмата има още различни прояви в областта на литературата, историята, науката, спорта. Ще има срещи с известни личности, което винаги мотивира децата да бъдат дисциплинирани и да постигат мечтите си.

Росица Въльовска