Музикално общество „Борис Христов“ открива новия си творчески сезон

На 16 ноември 2019 г. от 11:00 ч. в салона на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се състои първата проява от новия, 26-ти сезон на Музикално общество „Борис Христов“ Стара Загора. Това съобщи за Dolap.bg председателят му д-р Нино Луканов.

На ценителите на оперното изкуство ще бъде представена операта на Джузепе Верди „Сицилиански вечерни“, запис от 1954 г. Главните роли изпълняват Борис Христов и Мария Калас. Записът на представлението е от Майските музикални празници във Флоренция.

На 14 декември 2019 г. в навечерието на Рождественските празници ще бъде представен Коледен концерт с участието на Пласидо Доминго, Натали Кол и Хосе Карерас, Виенския симфоничен оркестър и Хора на виенските момчета.

На 25 януари 2020 г.,отново в Библиотеката, специален гост ще бъде световноизвестният тенор Бойко Цветанов. Той ще представи новия си компакт диск със записи на прочути арии.

На 29 февруари 2020 г. на публиката на Музикалното общество ще бъде показана пищна постановка на операта на Верди „Жана д“Арк. Главните роли изпълняват познатата на старозагорската публика Светла Василева, (с чието участие в ролята на Тоска от едноименната опера на Пучини, Държавна опера Стара Загора откри новия си творчески сезон 2019-2020), Ренато Бразон и др. Диригент Бруно Вартолети.

Срещата на 18 март 2020 г. е посветена на голямата певица и Почетен гражданин на Стара Загора Анна Томова -Синтова. Събитието включва записи на постановки и концерти, лично подбрани от г-жа Синтова.

25 април 2020 г. е посветен на балетното изкуство. За събитието ще има допълнителна информация.

За 16 май 2010 г. е предвидено избрано от операта „Борис Годунов“ . В главната роля – Борис Христов.

Както е известно, всички прояви са със свободен вход.

Росица Ранчева